Home Landelijke radio Advocaat Hans Anker helpt Twentse piraat

Advocaat Hans Anker helpt Twentse piraat

De bekende advocaat Hans Anker staat de Enschedese radiopiraat Rudy Zantbergen van Radio Oranje bij in z’n strijd tegen het Agentschap Telecom. Dat schrijft de Twentse Courant. Volgende week moeten Zantbergen en z’n vriendin voorkomen bij de Almelose rechtbank. Daar moet hij zich verantwoorden voor het in bezit hebben van zendapparatuur en het illegaal uitzenden. Begin juni is bij hem uitzendapparatuur in beslag genomen. Ook heeft het AT honderden cd’s meegenomen.

Zantbergen is nog steeds ziedend over de actie. “Ik was niet eens aan het uitzenden toen ze binnenvielen en al m’n spullen meenamen. Bovendien gebeurde de inval met veel machtsvertoon. M’n vriendin is zich werkelijk doodgeschrokken toen ze binnen kwamen stormen.”

Zantbergen wil het er niet bij laten zitten en heeft Anker van het gelijknamige advocatenkantoor uit Leeuwarden ingeschakeld. “Ik wil aantonen dat het AT een belachelijke heksenjacht voert tegen de zendpiraten. We doen immers niets verkeerd, alleen plaatjes draaien zonder dat we voor overlast zorgen.”

Daarnaast moet de Friese strafpleiter proberen de inbeslaggenomen spullen van Zantbergen terug te krijgen van justitie. “Ik heb goede hoop dat dat lukt want toen ze in beslag zijn genomen, was ik niet aan het uitzenden. Volgens mij zit het AT daarom fout.”