Home Landelijke radio Bedrijf van Rob van Someren bijna failliet

Bedrijf van Rob van Someren bijna failliet

Het Utrechtse ICT- en interbedrijf Capcave van onder andere Veronica-dj Rob van Someren is bijna bankroet. Een niet nader bekende grootaandeelhouder heeft het faillissement aangevraagd voor Capcave. “Twee curatoren zijn nu met de zaak bezig. We verwachten vandaag een uitspraak”, aldus een zegsman van het bedrijf. Om welke aandeelhouder het gaat, houdt hij voor zich.

Het bedrijf zegt goede hoop te hebben op een doorstart. “Er hebben zich zegt belangstellenden gemeld bij ons”, zegt Fritz Haas van advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann in Utrecht, dat de curator levert. “Het bedrijf is cash flow-positief en winstgevend.” De leiding van het bedrijf heeft een management buy-out overwogen, maar kon het benodigde kapitaal daarvoor niet bij elkaar krijgen.

Capcave werd in 2000 opgericht door Bert Votsis, Charley Moolhuizen, Koen Slobbe en Rob van Someren. In 2002 werd het onderdeel van Adam Curry’s internetgroep Jamby. Curry was samen met onder meer voormalig Veronica- en Endemolman Unico Glorie eigenaar van Jamby. Dit bedrijf ging failliet maar het moederbedrijf en enkele onderdelen gingen door onder het beheer van Capcave.

Het Utrechtse internetbedrijf verzorgt de hosting voor de zakelijke klanten van Tiscali, voor de Staatsloterij en Dayzers. Daarnaast verzorgt ze sinds enkele maanden de streamingactiviteiten voor onder meer Veronica en Sky Radio. [Planet]