Home Landelijke radio Nagron mede-eigenaar van Hilversumse Mediapark

Nagron mede-eigenaar van Hilversumse Mediapark

Het Londense investeringsbedrijf Europa Fund II heeft vijftig procent van de aandelen in het Mediapark overgenomen van Grond Bezit (Nagron). Naast TCN Property Projects is het bedrijf nu mede-eigenaar geworden. TCN en Nagron waren allebei voor vijftig procent eigenaar van het mediapark sinds de overname van het NOB.

In de praktijk was het TCN die zich nadrukkelijk manifesteerde als eigenaar en intensief plannen maakte om de kwaliteit en toegankelijkheid van het park te verbeteren. Ook is TCN druk met uitbreidingsplannen, waar de nieuwe partner veel verwachtingen van heeft.

TCN heeft het initiatief genomen voor de aandelenverkoop, zegt woordvoerder Norbert Jansen. De reden is dat TCN en Nagron niet meer hetzelfde dachten over het beheer van het mediapark. TCN is toen gaan zoeken naar een mogelijkheid om Nagron uit te kopen. De aandelen zelf overnemen was fiscaal niet interessant, aldus Jansen, en evenmin was er behoefte aan een meerderheidsbelang.

Met de keuze voor Europa Fund II als solide partner is TCN zeer ingenomen. “Er verandert niets in het beleid, we gaan gewoon actief door op de ingeslagen weg.” Europa Fund II bezit voor ongeveer twee miljard euro aan onroerend goed in verschillende Europese landen. De bedrijfsvoering van het mediapark wordt overgelaten aan TCN. Die heeft volgens Europa Fund II bewezen dat uitstekend te kunnen. Het is de eerste keer dat de twee investeerders samenwerken en Europa Fund II hoopt dat voor meer projecten een samenwerking wordt aangegaan. [Gooi en Eemlander]