Home Landelijke radio Sky Radio John de Mol wilde Beau van Erven Dorens op Sky Radio

John de Mol wilde Beau van Erven Dorens op Sky Radio

Beau van Erven Dorens is persoonlijk door John de Mol benaderd om de ochtendshow op Sky Radio te gaan presenteren. “John de Mol appte me vorig jaar met een foto van Marieke Elsinga en mij op Sky Radio. Dat was nog voordat Marieke op Qmusic zat”, vertelde Van Erven Dorens vanmiddag op Radio 538. “Hij heeft er dus wel echt oog voor.”

Het binnenhalen van Beau en Marieke lukte De Mol niet; Marieke ging aan de slag bij Qmusic en Beau richtte zich volledig op zijn televisiewerk. Eigenaar Talpa Radio liet vorige maand nog weten dat een ochtendshow op Sky Radio ‘momenteel niet speelt’.

Kwetsbaar

De situatie van Sky Radio noemde Koningsberger in augustus ‘kwetsbaar’. “Spotify en andere streamingdiensten zitten in het vaarwater van Sky: geen praatjes, veel muziek. Daarnaast zetten veel mensen nu pas tussen negen uur en half tien het station aan. Lekker doorwerken met Sky op de achtergrond. Zo missen we de vroege ochtend.”

Anderhalf jaar geleden haalde Sky Radio Mattie Valk en Wietze de Jager binnen om er de dagelijkse ochtendshow te gaan maken. Mattie haakte echter op het laatste moment af, waardoor de transfer mislukte. Het luidde tevens de veelbesproken breuk in van Mattie en Wietze.

Foto: AVROTROS