Home Lokale radio Batavierenrace live op BataRadio, Enschede FM en Optimaal FM

Batavierenrace live op BataRadio, Enschede FM en Optimaal FM

TV Enschede FM, Optimaal FM en BataRadio zenden dit weekend de Batavierenrace uit. De race is de grootste estafetterace ter wereld en het grootste studentenevenement van Nederland. Een groep van 8500 studenten vanuit heel Nederland loopt de 175 kilometer lange race van Nijmegen naar Enschede. Vijftien studenten doen vanaf vrijdagavond 21:00 uur tot zaterdagavond 19:00 uur verslag. De ploeg van vijftien studenten is onderdeel van BataRadio.

Reporters van BataRadio zijn onder meer bij de start van de race en rijden mee met de lopers. Er worden live-reportages gemaakt en interviews afgenomen. Dit jaar rijden er ook cameramannen mee. “Er komen live beelden van de start in Nijmegen en van de herstarts in Ulft, Barchem, in het centrum van Enschede, van de reportages op locatie en uiteraard vanuit de studio”, aldus de organisatie.

BataRadio is te horen via de site van de Batavierenrace, via de Bata-app en non-stop via TV Enschede FM. Ook is de radio-uitzending zaterdagochtend in de Achterhoek te beluisteren van 06:00 tot 09:00 uur bij Optimaal FM.

BataRadio is in 2008 opgericht, omdat de organisatie van de Batavierenrace radio als ideaal medium zag om verslag te doen van de race. Sindsdien is het uitgegroeid tot een traditioneel onderdeel van het sportevenement.