Home Landelijke radio Genomineerden Lokale Omroep van 2017 bekend

Genomineerden Lokale Omroep van 2017 bekend

De Organisatie voor Lokale Omroepen in Nederland (OLON) heeft de nominaties bekendgemaakt voor De Lokale Omroep van het Jaar 2017. Van de 80 deelnemende omroepen zijn er 9 genomineerd. Veel van die negen omroepen vielen de afgelopen jaren al eerder in de prijzen.

Bij de selectie van de omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het Lokaal Toereikend Media Aanbod, kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën en kweekvijver van talent.

De genomineerden

1. Alphen aan den Rijn: Studio Alphen
Jury: “De omroep is een echte nieuwszender en een kweekvijver van talent, zo zijn Mark van der Molen en Kevin van Arnhem nu te horen op 3FM. Studio Alphen is ook de omroep die je regelmatig in het landelijke nieuws voorbij ziet komen.”

2. Bergen op Zoom: Zuidwest TV & Zuidwest FM
De jury heeft Zuidwest TV en Zuidwest FM genomineerd omdat de omroep een echte voortrekker is in de vorming van streekomroep. “De omroep timmert hard aan de weg en dat is duidelijk merkbaar”, aldus de jury.

3. Eindhoven: Studio040
De jury heeft Studio040 genomineerd omdat de omroep een goedgeorganiseerde nieuwsorganisatie is, zowel binnen de traditionele media als online. “De omroep is online merkbaar actiever geworden. Ook blijft de omroep een belangrijke kweekvijver van (radio)talent.”

4. Enschede: TV Enschede FM
De jury heeft TV Enschede FM genomineerd omdat de omroep voorop blijft lopen binnen de lokale omroepsector, onder andere door de samenwerking met de krant in de gezamenlijke Newsroom Enschede. Jury: “Het is een omroep met een goed netwerk en daardoor successen boekt. Ook leidt de omroep veel mensen op en begeleiden ze veel stagiaires waardoor de omroep blijft verjongen.”

5. Maastricht: RTV Maastricht
De jury heeft RTV Maastricht genomineerd omdat de omroep een duidelijke richting heeft gekozen. “Met minder inkomsten is ingezet op een innovatieve benadering met meer gebruik van de nieuwe media. De omroep is merkbaar zichtbaar geworden in de stad, ze zijn overal aanwezig.”

6. Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS MEDIA
De jury heeft WOS MEDIA genomineerd omdat de omroep nog steeds hét gezicht van het Westland is. “De omroep maakt slimme keuzes en weet de nieuwe media optimaal in te zetten. De omroep straalt daarnaast ook uit dat iedere medewerker zich daar thuis voelt.”

7. Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem: REGIO8
De jury heeft REGIO8 genomineerd omdat de omroep goed georganiseerd is, zowel op redactioneel als financieel vlak. “Ook op het gebeid van de nieuwe media scoort de omroep goed: Social is belangrijk voor de omroep, ook voor nieuws. De samenwerking met Omroep Gelderland maakt de omroep (nog) zichtbaarder in de regio.”

8. Rotterdam: OPEN Rotterdam
De jury heeft OPEN Rotterdam genomineerd omdat het een aansprekende omroep is die bij Rotterdam hoort. “De omroep is een voorloper in het bereiken van een jonge(re) doelgroep door de inzet van vernieuwende (mobiele) journalistiek.”

9. Venlo: Omroep Venlo
De jury heeft Omroep Venlo genomineerd omdat de omroep al jaren een gelijkwaardige partner is binnen het publieke omroepbestel. “Omroep Venlo is van constante waarde met een hoge kwaliteit aan journalistieke output.”

Uitreiking

Op zaterdag 9 september wordt De Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt op het Media Park in Hilversum, tijdens de Open Studio Dagen. Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2017 uitgereikt.