Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Bas van Werven nieuwe presentator ochtendshow BNR

Bas van Werven nieuwe presentator ochtendshow BNR

Bas van Werven volgt Tom van ’t Hek op als presentator van het BNR-programma ‘De Ochtendspits’. Vanaf maandag 5 september presenteert Van Werven elke werkdag tussen 06:00 en 10:00 uur het ochtendprogramma op BNR. Het is een comeback voor Van Werven: de presentator had tot de zomer van 2010 ook al een eigen programma op BNR.

Van Werven verruilde BNR in september 2010 voor EenVandaag van AVROTROS, maar keert nu toch weer terug op de nieuwszender. “Het is geweldig om terug te kunnen keren naar dit prachtige radiostation en dit mooie tijdstip”, aldus Van Werven. “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier bij EenVandaag gewerkt, maar BNR Nieuwsradio is altijd in mijn hart gebleven. Oude liefde roest niet, zo blijkt. Ik heb er heel veel zin in en zie grote mogelijkheden voor BNR Nieuwsradio in de toekomst.”

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Ik ben ongelooflijk blij dat Bas terugkomt bij BNR Nieuwsradio. Het valt niet mee om iemand als Tom van ’t Hek te vervangen als ochtendpresentator. Bas heeft al met dat bijltje gehakt en na al die jaren werd zijn naam nog regelmatig genoemd.”

Tom van ’t Hek meldde op 7 juni dat hij stopt met zijn ochtendprogramma op BNR Nieuwsradio. Voor Van ’t Hek wordt vijf dagen per week vroeg opstaan teveel van het goede. “Bijna 3,5 jaar gaat de wekker om 04.00 uur. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten”, aldus Van ’t Hek.

Foto: Nico Kroon | AVROTROS