Home Landelijke radio Bart Leferink en Aletta Oosten adjunct-hoofdredacteuren bij de NOS

Bart Leferink en Aletta Oosten adjunct-hoofdredacteuren bij de NOS


Bart Leferink en Aletta Oosten worden beiden adjunct-hoofdredacteur bij NOS Nieuws. Vanaf 1 februari voegen ze zich bij Marcel Gelauff en Giselle van Cann, waarmee de hoofdredactie van NOS Nieuws weer op volle sterkte is. 

 

Bart Leferink (46) werkt al sinds 1995 bij de NOS. Daarvoor werkte hij Arnhemse Courant, Omroep Gelderland en de NCRV. Bij de NOS begon hij als economieverslaggever, eerst voor de radio en vervolgens op televisie. In 2008 werd hij plaatsvervangend chef van de binnenlandredactie. Een jaar later werd hij chef van de Haagse redactie van de NOS, waar hij nog steeds werkt.

 

"We staan aan de vooravond van veel vernieuwingen, in een tijd dat we meer dan in het verleden moeten bewijzen dat we onvermijdelijk zijn. Om dan adjunct-hoofdredacteur te zijn is voor mij, en ik weet dat het klinkt als een open deur, een geweldige uitdaging. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier in Den Haag gewerkt, en ik verheug me erop om met energie en elan in mijn nieuwe baan aan de slag te gaan", aldus Leferink.

 

Aletta Oosten (48) is momenteel eindredacteur bij EenVandaag, maar werkte eerder al bij de NOS. Ze begon daar in 1984 als redacteur op de radioredactie. Na een kort uitstapje naar Radio West werkte zij tussen 1988 en 1994 bij het NOS Jeugdjournaal als redacteur, eindredacteur en verslaggever. Daarna werkt ze bij de VPRO en NOVA om in 2004 weer terug te keren bij de NOS eindredacteur van het Journaal. Sinds 2007 werkt ze bij de  EenVandaag. 

 

"Ik vind het een grote eer dat ik in deze uitdagende tijden van digitale veranderingen mede leiding mag geven aan het dagelijkse journalistieke proces bij de grootste en meest toonaangevende nieuwsorganisatie van Nederland. De ambitie van de NOS om de snelste, de meest betrouwbare en leidende nieuwsbron op internet, radio en televisie te zijn, dat is waarvoor ik me met groot enthousiasme ga inzetten", zegt Oosten over haar nieuwe baan.

 

Marcel Gelauff is uiteraard blij met de nieuwe adjunct-hoofdredacteuren: "De hoofdredactie van NOS Nieuws is nu compleet. Aletta en Bart zullen zich met name richten op het dagelijkse journalistieke proces op de redactie en dat zoveel mogelijk in continuïteit doen. Dat vind ik belangrijk want NOS Nieuws is een grote redactie en alle digitale ontwikkelingen zorgen voor veel veranderingen in de journalistiek en de nieuwsvoorziening in een tijdperk waarin mensen zeven dagen per week 24 uur per het laatste nieuws willen volgen."

Vorig artikelRadio 538 zendt liveshows The Voice of Holland uit
Volgend artikelStembus Gouden RadioRing tot 20:00 uur open