Barry Paf heeft na zijn vertrek bij Radio 538 bewust even een pauze ingelast. “Ik zat echt in een tunnel, was zoveel aan het werk. Mijn relatie ging uit. Ik had recharging-time nodig. Toen ging het weer. Ik heb mezelf in die tijd wel beter leren kennen”, vertelt hij in de regionale krant Tubantia.

De dj vertrok in de zomer van 2016 bij 538. Een kleine twee jaar later begon hij met invallen op 100% NL. Op die zender presenteert hij nu een aantal maanden de ochtendshow. “Dit is wat ik altijd al wilde doen”, zegt Barry over het ochtendprogramma.

Spannende tijden

Voor de ochtendjock zijn het spannende tijden vanwege het vertrek van Edwin Evers. “Natuurlijk gaat het er in radioland nu over wie het gat opvult dat hij achterlaat in de ochtend. Dat zal ik niet meteen zijn. Wij hebben echt een speciaalzaak, we draaien alleen Nederlandse artiesten. De eerste luistercijfers laten wat stijging zien. Maar pas in mei kun je echt de balans opmaken. Ik vind het wel heel spannend.”

Barry, die geboren en getogen werd in het Twentse Haaksbergen, zegt zijn roots ‘meer dan ooit’ te koesteren. “Toen ik wegging op mijn 17de wilde ik alleen maar naar de plek waar ik radio kon maken. Ik kwam weinig thuis. Nu ga ik graag terug, mijn zusje heeft een kleine, het tempo in Haaksbergen is wat rustiger. Er is meer tijd voor elkaar. Amsterdam is altijd snel, snel.”

Foto: 100% NL