Barend van Deelen en Wijnand Speelman gaan weer samen radio maken. Na bijna acht jaar gaan de twee NPO 3FM-dj’s weer als duo aan de slag. Normaal gesproken presenteert Wijnand de ochtendshow op 3FM, terwijl Barend van Deelen samen met Nellie Benner de middagshow maakt. Vanwege het EK voetbal gaan ze beide programma’s vanaf volgende week als duo maken.

Beide programma’s zullen gemaakt worden vanuit Duitsland, waar de dj’s in een camper het Nederlands elftal volgen naar de speelsteden van het EK. Onder de noemer ‘Barend en Wijnand: Plankgas achter Oranje aan’ zijn ze elke werkdag van 6:00 tot 9:00 uur te horen en op maandag tot en met donderdag van 16:00 tot 19:00 uur. Het programma gaat het hele EK door, tenzij Nederland er eerder dan de finale uitligt.

Gevoel bij de luisteraar thuis

In een persbericht laat 3FM weten: “Tijdens de show brengen de dj’s het gevoel van het EK bij de luisteraar thuis. Ze spreken supporters, journalisten en (oud-)voetballers en brengen het laatste nieuws rondom het EK. En dat alles met een flinke dosis Oranje-passie. De uitzending maken ze live vanaf diverse locaties in Duitsland. Zo zijn de dj’s te horen vanaf de Reeperbahn in Hamburg, het hart van de Nederlandse Delegatie in Wolfsburg, naast het stadion in Berlijn. Overal waar Oranje is, zijn Barend en Wijnand.”

Omdat Oranje zondag al moet spelen, maken de dj’s eenmalig dan al een uitzending vanuit Duitsland. Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn ze te horen op de plek van ‘Mark en Mai’.

Hereniging

Barend en Wijnand waren jarenlang samen te horen op 3FM, onder meer op vrijdagavond, tot ze in 2016 werden gedwongen om solo verder te gaan. Volgens Barend kwam dat door “omroepgezever”. Barend was namelijk overgestapt van KRO-NCRV naar AVROTROS. De afgelopen jaren maakten Rob Janssen en Wijnand Speelman namens diezelfde twee omroepen gezamenlijke programma’s op 3FM.

Toen Barend twee jaar geleden terugkeerde van Radio 538 naar 3FM, werd het duo niet herenigd. Wijnand ging namens de KRO-NCRV met Rob de ochtendshow maken, terwijl Barend met Nellie Benner voor PowNed in de middag terecht kwam.

Foto: NPO 3FM