Home Landelijke radio NPO Radio 2 AVROTROS toch naar de rechter om Annemieke Schollaardt

AVROTROS toch naar de rechter om Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt

De AVROTROS stapt alsnog naar de rechter nu de NPO heeft besloten Annemieke Schollaardt niet een dagelijks programma te geven op NPO Radio 2. Dit meldt het AD. “Wij gaan hier niet mee akkoord”, zegt woordvoerder Eric Dekker. “En zijn meer dan ooit vastberaden om Annemieke recht te doen.”

Momenteel moet Schollaardt haar radioplek delen met Rob Stenders. En dat was niet de bedoeling, meent AVROTROS. Dekker: “Het was ons toegezegd door de NPO dat Annemieke bij haar overstap van 3FM naar Radio 2 een prominente vaste plek in de middag zou krijgen.”

Gijs Staverman

Het leek er namelijk op dat de omroep zijn zin kreeg. Volgens de krant was de NPO bereid om Gijs Staverman van zijn dagelijkse plek tussen 12.00 en 14.00 uur te halen. Hij zou dan verhuizen naar de vrijdagmiddag en ook in het weekend radio maken. Dat plan had bij de verschillende omroepen het meeste draagvlak, maar vond op het laatste moment tóch geen doorgang.

De NPO laat in een reactie weten: “We moeten soms lastige keuzes maken, dat hebben we vorig jaar gedaan. De NPO is trots op de sterke programmering zoals deze nu te horen is op Radio 2, waarbij de luisteraar altijd centraal staat. Het programma Annemieke’s A-lijst van Annemieke is een belangrijk onderdeel van de succesvolle programmering op Radio 2. Intussen zijn we met de omroepen volop bezig met de radio-programmering voor 2019. De NPO zou dan ook liever de energie in de toekomst van de radiozenders steken en vooruit kijken, dan stil te staan bij programmering die intussen al succes heeft bewezen. Onder het gesternte van dreigende bezuinigingen vinden wij dat meer in het belang van de luisteraar dan een interne juridische strijd.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2