Home Landelijke radio NPO Radio 5 NPO zet plan SterrenNL op Radio 5 door

NPO zet plan SterrenNL op Radio 5 door

NPO Radio 5

De NPO is niet van plan om de voorgenomen wijziging in de NPO Radio 5 programmering terug te draaien. Dit meldt het AD. Volgens de NPO heeft “een grote groep luisteraars behoefte aan meer Nederlandstalige muziek op Radio 5. Dat is de reden dat SterrenNL, het digitale themakanaal voor Nederlandse muziek, voortaan zendtijd krijgt op ze zender.”

Vrijdagmiddag draaide Bert Kranenbarg twee uur lang Nederlandstalige muziek om de luisteraars duidelijk te maken wat de gevolgen zijn als per januari 2019 zijn programma op vrijdag plaats moet maken voor SterrenNL. Naar eigen zeggen kreeg Kranenborg honderden steunbetuigingen van luisteraars die hier ook niet op zitten te wachten. “De schaarste in de zendtijd dwingt ons keuzes te maken”, stelt een woordvoerder van de NPO tegenover de krant.

Volgens Daniël Dekker, die zich al jaren hard maakt voor SterrenNL, heeft de NPO Radio 5-luisteraars niet per se behoefte aan de Nederlandstalige muziek. “Maar dit genre komt er heel bekaaid vanaf momenteel in Hilversum. En het past het meest bij het zenderprofiel van NPO Radio 5.”