Niet alleen de NOS, maar ook AVROTROS maakt dit jaar een radioprogramma rondom de Paralympische Spelen. Voormalig paralympiër Roos Oosterbaan presenteert vanaf 23 augustus tijdelijk het programma ‘Miss Paralympics’ op NPO Radio 1. Het programma wordt uitgezonden tussen 1:00 en 2:00 uur ’s nachts, in de plaats van ‘Miss Podcast’.

In het programma ontvangt Roos gasten als chef de mission Esther Vergeer, para atletiek-coach Guido Bonsen en voormalig paralympisch zeiler Rolf Schrama. In aanloop naar de Spelen, die op 24 augustus beginnen, maakt ze samen met Marc van de Kuilen onder dezelfde titel een podcast.

Roos Oosterbaan deed als basketballer vier keer mee aan de Paralympische Spelen: in 2004, 2008, 2012 en 2016. Marc van de Kuilen is ook rolstoelbasketballer en deed in 2016 mee aan de Spelen.

Over de podcastserie laat AVROTROS weten: “Wie zijn de sporters en wat is hun bijzondere achtergrondverhaal? Ex-paralympiër Roos Oosterbaan en Marc van de Kuilen spreken in deze podcast met handbiker Tim de Vries, paradressuurruiter Rixt van der Horst, paratafeltenniser Kelly van Zon, rolstoeltennisser Carlos Anker, paralympisch atleet Kimberly Alkemade en rolstoelbasketballer Jitske Visser.”

Miss Paralympics

De eerste twee afleveringen van de podcast Miss Paralympics staan al online. De podcast is te beluisteren via alle populaire podcast-apps waaronder Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

Foto: AVROTROS