Home Landelijke radio AVROTROS eist betere plek voor Annemieke Schollaardt

AVROTROS eist betere plek voor Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt

Nu Gerard Ekdom naar Radio 10 vertrekt, rekent AVROTROS op een betere plek voor Annemieke Schollaardt in de programmering van NPO Radio 2. Dat zegt AVROTROS-directeur Eric van Stade in het AD. Krijgt Annemieke geen betere plek, dan overweegt AVROTROS alsnog de gang naar de bestuursrechter.

Furieus was Eric van Stade toen Annemieke Schollaardt eind vorig jaar na een paar maanden in de middag op Radio 2, werd verplaatst naar het weekend. De NPO beschadigde Annemieke, zei de omroepdirecteur. De geschillencommissie van de NPO stelde AVROTROS onlangs in het gelijk: volgens de commissie heeft de NPO niet zorgvuldig gehandeld bij het vaststellen van de programmering.

Van Stade zegt in het AD dat hij zich samen met de Raad van Toezicht beraadt op vervolgstappen. Daarbij wijst hij ook expliciet op het vertrek van Gerard Ekdom naar Radio 10. “Dat betekent dat er gaten vallen en weer met het schema wordt geschoven. De vraag is wat daar gaat gebeuren. Als dit betekent dat er straks een betere plek komt voor Annemieke, hebben vervolgstappen geen zin meer. Daar hopen en rekenen we op.”

Foto: Nico Kroon