Home Landelijke radio Geschillencommissie geeft AVROTROS gelijk in conflict over Annemieke Schollaardt

Geschillencommissie geeft AVROTROS gelijk in conflict over Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft niet zorgvuldig gehandeld tegenover de AVROTROS bij het vaststellen van de nieuwe programmering van NPO Radio 2. Dat heeft de onafhankelijke geschillencommissie van de publieke omroep geoordeeld, meldt Broadcast Magazine.

Annemieke Schollaardt moest in de middag plaatsmaken voor Rob Stenders, die overgestapt was naar BNNVARA. “Er is niet kenbaar rekening gehouden met de belangen van presentator Annemieke Schollaardt”, aldus de commissie in antwoord op het bezwaar van de omroep.

Schollaardt maakte vorig jaar de overstap van NPO 3FM naar NPO Radio 2, om daar een middagprogramma te presenteren op de plek die Rob Stenders achterliet. Twee weken na de start van ‘Annemiekes A-Lijst’ liet de NPO weten haar programma in 2019 anders te willen invullen. AVROTROS tekende bezwaar aan.

Vervolgstappen

Algemeen directeur Eric van Stade is blij dat AVROTROS door de geschillencommissie in het gelijk is gesteld. “Des te vreemder vind ik de reactie van de NPO dat zij de uitspraak van haar eigen geschillencommissie naast zich neerlegt en nergens op terug wenst te komen. Waar heb je dan zo’n commissie voor? Het mag duidelijk zijn dat wij met deze uitspraak van de geschillencommissie in de hand vervolgstappen gaan zetten.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2