Home Landelijke radio AVRO onderzoekt manier van ledenwerving

AVRO onderzoekt manier van ledenwerving

De AVRO gaat onderzoek laten doen naar een nieuwe manier van ledenbinding en -werving door de publieke omroep. De huidige vorm van een verenigingsverband vindt de omroep verouderd, zo werd woensdag duidelijk tijdens de presentatie van de winterprogrammering. De studie wordt verricht in samenwerking met hoogleraar Van Dijk van de Technische Universiteit in Delft. Publieke Omroep is ook betrokken bij het onderzoek. De resultaten worden volgens directeur Willemijn Maas binnen een half jaar verwacht.

“De manier waarop leden nu aan ons verbonden zijn is feitelijk achterhaald. Het gaat de leden niet zozeer om het geld, want het kost nog geen tientje, maar ze voelen de binding niet. Daar willen we wat aan doen”, licht Maas toe. Een nieuwe manier kan volgens haar zijn dat mensen zich binden aan programma’s of presentatoren.

Als duidelijk is wat een betere manier is, worden de ideeën aan de politiek aangeboden. Uiteindelijk moet die beslissen of op basis van een nieuwe ‘binding’ omroepen subsidie kunnen krijgen. [AD]