Home Landelijke radio Argos en Kunststof winnen Tegel

Argos en Kunststof winnen Tegel

Huub Jaspers, Gerard Legebeke en Frans Jozef Hutsch hebben De Tegel gewonnen in de categore radio – nieuws. De drie maakte voor het VPRO-programma Argos (Radio 1) het programma ‘KCT Operatie Afghanistan’. Daarin onthulden ze dat Nederlandse militairen van het Korps Commando Troepen (KCT) in 2002 hebben geopereerd buiten het ISAF-mandaat in Afghanistan en mee deden aan Operatie Enduring Freedom. Argos meldde dat op basis van getuigenverklaringen.
De redactie van het programma Kunststof (NPS, Radio 1) won een Tegel in de categorie radio – achtergrond voor een memorial-uitzending over Jan Wolkers. In de vakjury voor radio zaten Muus Groot (voorzitter), Michiel Bicker Caarten en Fieneke Diamand. De eindjury onder aanvoering van voorzitter Hans van Boers boog zich over journalistieke producties en talenten die door vier vakjury’s waren geselecteerd uit 288 inzendingen. Voor de finale werden in totaal twintig producties en twee talenten genomineerd.
Minister Van Middelkoop (Defensie, CU) werd uitgeroepen tot Nieuwsmaker van 2007. Verslaggever Ron Lodewijks van het Brabants Dagblad kreeg een Tegel in de categorie Nieuws. Van de televisiemedewerkers ontvingen Jos van Dongen en André Tak van Zembla een Tegel, net als Monique Wijnans van NOVA.
De Tegel is een jaarprijs voor de Journalistiek. Volgens de initiatiefnemers, onder meer de NOS, RTL en de journalistenvakbond NVJ, gelden de prijzen al als hoogste onderscheiding op het gebied van journalistieke kwaliteit.