Home Landelijke radio Arbeidsvitaminen van 3FM naar Radio 5

Arbeidsvitaminen van 3FM naar Radio 5

Gerard Ekdom stopt met de Arbeidsvitaminen. Dit heeft de dj vanochtend officieel bekend gemaakt op 3FM. Het programma verdwijnt ook bij 3FM, maar keert terug op Radio 5. Jan Steeman gaat het presenteren. Arbeidsvitaminen bestaat sinds 19 februari 1946. Daarmee is het programma het langstlopende landelijke radioprogramma ter wereld.

Arjan Snijders, eindredacteur AVRO Radio: “Uiteraard zal de AVRO Arbeidsvitaminen nooit stopzetten. De titel verhuist, zoals in het verleden wel eens vaker is gebeurd. Het is een instituut, de moeder van alle ochtendprogramma’s als start van de werkdag. Het programma bereikt dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd, een mooi moment om het te verhuizen naar Radio 5 Nostalgia. Daar zal werkelijk elke luisteraar zijn opgegroeid met die Arbeidsvitaminen.”

“Ik ga niet weg bij 3FM, want 3FM is het leukste station ter wereld”, zo vertelde Gerard Ekdom vanochtend op 3FM. De dj gaat vanaf 6 september het AVRO-programma ‘Effe Ekdom’ presenteren op maandag tot en met donderdag van 12:00 tot 14:00 uur.

“Arbeidsvitaminen heeft me enorm veel gebracht. Van beginnende en onbekende dj heb ik me hier kunnen ontwikkelen tot wat ik nu ben geworden. Na negen jaar was ik ook wel toe aan een nieuwe show en weer een stap vooruit. Die stap wilde ik dolgraag doen op 3FM en bij de AVRO. Die combinatie is er gelukkig gekomen. Ik heb er gigantisch veel zin in en ben erg gedreven om een nieuw programma te maken tussen twaalf en twee”, aldus Ekdom.

Domien Verschuuren neemt het tijdslot van de Arbeidsvitaminen over op 3FM. Hij zal voor BNN elke werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur @Work gaan presenteren, zoals we vrijdag al hebben gemeld.

Het programma van Domien Verschuuren in het weekend wordt overgenomen door Frank Dane. Hij gaat voor BNN tussen 07:00 en 10:00 uur een nieuw ochtendprogramma maken.