Home Landelijke radio NPO Radio 2 Annemieke Schollaardt over ‘radiosoap’: “Er is zoveel onzin uitgekraamd”

Annemieke Schollaardt over ‘radiosoap’: “Er is zoveel onzin uitgekraamd”

Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt heeft zich voor het eerst publiekelijk uitgelaten over het stoppen van haar dagelijkse programma op NPO Radio 2. “Je wordt ergens gehaald voor een heel mooi dagslot van maandag tot en met vrijdag, en op een gegeven moment is dat er niet meer. Dat is niet leuk”, zei Annemieke vanochtend bij Giel Beelen op Radio Veronica.

Ze vervolgde: “Maar ik moet wel zeggen, er is zo ongelooflijk veel gebeurd en gezegd vanaf half juli. Ik heb het bepaald niet vanaf de zijlijn, maar juist vanaf de middenstip bekeken en aangehoord. En ik heb daar zó ongelooflijk veel onzin over gehoord”, zei ze. “Ik ben ook genokt met erover te lullen.”

Onzin

Volgens Annemieke werd de hele radiosoap ‘bijna vermakelijk’. “Als je zelf weet hoe het écht zit, en ook redelijk dichtbij betrokkenen ongelooflijke onzin hoort uitkramen, dan kan ik beter m’n snuit erover houden. Ik denk uiteindelijk dat ik er beter uitkom.”

Annemieke benadrukte dat ze ondanks alles haar draai bij Radio 2 meer dan gevonden heeft. “Ik zit er echt goed op m’n plek. Als je zo lang bij de zender zit waarvan je gewoon weet en voelt dat je daar goed op je plek zit, dan ga je er eigenlijk helemaal niet vanuit dat je dat ergens anders ook zou zijn”, zei ze. “Niks ten nadele van 3FM, maar wat ik nu bij Radio 2 doe, dat voelt aan alle kanten zó fijn en vertrouwd.”

Radiosoap

Annemieke was sinds september iedere werkdag van 14:00 tot 16:00 uur te horen op Radio 2. Ze volgde Rob Stenders op, die door zijn overstap van AVROTROS naar BNNVARA zijn programma op de publieke zender verloor. Rob hoopte zijn programma te behouden, maar daar staken zowel de NPO als AVROTROS een stokje voor.

Het kwam de NPO echter al snel op felle kritiek te staan. Na ophef over mogelijke verplaatsing naar de avond, werd Annemieke uiteindelijk naar het weekend gezet. Sinds het nieuwe jaar maakt ze van vrijdag tot en met zondag tussen 14:00 en 16:00 uur een programma, Rob heeft zijn oude tijdslot weer terug.

Juridische stappen

De hele affaire krijgt echter nog een staartje: AVROTROS, de omroep van Annemieke, zet juridische stappen vanwege de terugkeer van Rob Stenders. Eerder zei de directeur van AVROTROS al dat de NPO Annemieke ‘beschadigt’. “Als je een dj laat verhuizen naar Radio 2 en daar dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest.”

Volgens AVROTROS had NPO-radiodirecteur Jurre Bosman al na een paar dagen spijt vanwege het vertrek van Rob Stenders. “Annemieke Schollaardt is met veel lawaai van 3FM naar Radio 2 gehaald. Vervolgens meldt na twee uitzendingen het hoofd radio van de NPO (Jurre Bosman red.) zich bij mij met de opmerking dat hij er spijt van heeft en dat Annemieke ergens anders heen moet”, zei AVROTROS-directeur Eric van Stade eerder.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2