Home Landelijke radio Andy Houtkamp, Gio Lippens en Bas Ticheler genomineerd voor Theo Koomen Award

Andy Houtkamp, Gio Lippens en Bas Ticheler genomineerd voor Theo Koomen Award

Andy Houtkamp, Gio Lippens en Bas Ticheler zijn genomineerd voor de Theo Koomen Award 2013. Op vrijdag 13 december vindt in het Olympisch Stadion in Amsterdam de uitreiking hiervan plaats in de live-uitzending van het Radio 2’s Knooppunt Kranenbarg. De award, vernoemd naar Nederlands beroemde sportcommentator Theo Koomen, is voor de beste sportcommentator en wordt uitgereikt door juryvoorzitter Evert ten Napel. 

Andy Houtkamp heeft zijn nominatie te danken aan zijn verslag van Ajax-Barcelona op dinsdag 26 november 2013. Voor Bas Ticheler was het verslag van de Champions League Finale tussen Bayern Munchen en Borussia Dortmund op zaterdag 25 mei 2013 reden voor een nominatie. Gio Lippens krijgt de nominatie voor zijn verslag van de finale van de Tour de France op zondag 21 juli 2013. 

Via de Facebook-pagina van Knooppunt Kranenbarg kan gestemd worden op de drie genomineerden. Vorig jaar won Hans van Zetten de award, vanwege zijn gepassioneerde live-verslag bij de rekstokfinale van Epke Zonderland op de Olympische Spelen.