Home Landelijke radio NPO Radio 1 Amber Brantsen werd eerder afgewezen bij de NOS

Amber Brantsen werd eerder afgewezen bij de NOS

Amber Brantsen

Amber Brantsen is een paar jaar geleden nog afgewezen toen ze solliciteerde bij de NOS. Dat bekende ze gisteren in het programma ‘De Perstribune’ op NPO Radio 1. “Ik heb wel eens gesolliciteerd naar de functie van radionieuwslezer bij de NOS en toen mocht ik niet eens op gesprek komen. Dat is dan een periode in je leven en dat motiveert alleen maar om extra hard ervoor te werken”, zei ze.

Een paar jaar later doet Amber precies waar ze op solliciteerde: nieuwslezen bij de NOS. “Dat is natuurlijk hartstikke gaaf. Maar ik had na die afwijzing ook kunnen denken: het is niets voor mij, dan ga ik wel wat anders doen”, aldus Amber, die in 2016 de RadioFreak Award voor Beste Nieuwslezer won.

Perfectionisme

Naast haar tv-werk is Amber sinds begin dit jaar ook weer op Radio 1 te horen. Ze presenteert er, afwisselend met Biem Buijs, het ‘NOS Radio 1 Journaal’ op zaterdag.

Perfectionisme voert in haar werk de boventoon, erkende Amber gisteren in ‘De Perstribune’. “Je moet het onderste uit de kan halen, niet achteraf spijt krijgen dat je toch niet nét dat laatste stapje hebt genomen. Dat perfectionisme is voor mijn omgeving niet altijd even makkelijk”, vertelde ze.

Foto: Stefan Heijdendael | NOS