Home Landelijke radio Almere krijgt Michael Jacksonplein na actie Patrick Kicken

Almere krijgt Michael Jacksonplein na actie Patrick Kicken

Almere krijgt een Michael Jacksonplein. Dat heeft burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere laten weten na een actie van Radio Veronica-dj Patrick Kicken. Die overhandigde haar een cheque waar 10.283 stemmen opstonden voor een Michael Jacksonstraat in de stad. Na de overhandiging maakte de burgemeester bekend dat Almere het Pinasplein in de Almere Muziekwijk laat omdopen tot Michael Jacksonplein.

Het Pinasplein is een parkeerplein bij het NS-station van Almere Muziekwijk. Het plein ligt tegenover het Muzenpark waar ook het Top 40-plein aan ligt. "Door de actie van Radio Veronica is het vernoemen van een straat naar Michael Jackson in een behoorlijke stroomversnelling geraakt", zegt Jorritsma. "Gisteravond heeft de Naamgeving commissie van Almere besloten het Pinasplein om te dopen tot Michael Jacksonplein."

"Ik vind het echt geweldig dat we zoveel stemmen hebben binnengekregen voor een Michael Jacksonstraat", zegt Kicken. "Dat het Pinasplein wordt omgedoopt tot Michael Jacksonplein is echt de kroon op deze actie!"

Kicken begon tien weken geleden in zijn programma ‘Keihard Kicken’ een actie om naar Michael Jackson een straat vernoemd te krijgen in zijn woonplaats Almere.