Albert Bos wordt de nieuwe verslaggever Koninklijk Huis bij de NOS. Hij volgt Kysia Kester op, die per 1 mei in Brussel aan de slag gaat als NOS-correspondent voor de Europese Unie, de NAVO en België/Luxemburg. Albert, sinds 2015 werkzaam bij de NOS, begint per 1 april als nieuwe koninghuisverslaggever.

Albert werkte de laatste jaren als politiek verslaggever Den Haag bij de NOS. Die functie gaat hij combineren met zijn nieuwe werkzaamheden. Vanuit binnen- en buitenland zal hij nieuws over de koninklijke familie en het koningshuis verslaan, aldus de NOS.

Maatschappelijke functie

“Het Koninklijk Huis heeft een belangrijke maatschappelijke functie”, zegt Albert in een reactie. “En als politiek verslaggever zie ik hoe de politiek en monarchie op elkaar inwerken. Ik kijk ernaar uit om daar verhalen over te maken. Net als om het staatshoofd te volgen in binnen- en buitenland.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: “Albert Bos is een ervaren en allround verslaggever op onze Haagse redactie. De NOS wil zowel vanuit het maatschappelijke als het politieke perspectief goede journalistieke verhalen maken over en rond het Koninklijk Huis. De brede ervaring van Albert sluit uitstekend aan bij deze ambitie. Ik ben blij dat hij het Koninklijk Huis voor NOS Nieuws gaat volgen.”

Foto: NOS | Stefan Heijdendael