Bij de Reclame Code Commissie zijn tientallen klachten binnengekomen over een reclamespotje van Forum voor Democratie, meldt het ANP. Het spotje was onder andere veel op NPO Radio 1 te horen. In de commercial stelt partijleider Thierry Baudet (38) dat corona vooral gevaarlijk zou zijn voor specifieke groepen. De klagers maken zich boos over het feit dat het radiospotje onjuiste informatie over corona zou bevatten.

De voorzitter van de Reclame Code Commissie heeft echter besloten dat de klacht geen kans van slagen heeft. Hij oordeelt dat de informatie die Baudet deelt over het coronavirus een politieke mening weergeeft. Hij mag het zeggen vanwege de vrijheids van meningsuiting.

Eerder ontving de Reclame Code Commissie ook veel klachten over het tijdschrift Gezond Verstand. Dat tijdschrift schrijft over onbewezen theorieën over het coronavirus en werd gemaakt door emeritus hoogleraar Karel van Wolferen van de UvA die goede banden met Thierry onderhoudt. Ook die reclame was niet tegen de regels.

Foto: Pixabay