Home Landelijke radio Agentschap Telecom trekt vergunning Quality Radio deels in

Agentschap Telecom trekt vergunning Quality Radio deels in

Het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken heeft de vergunning voor het frequentiegebruiksrecht van Quality Radio B.V. deels ingetrokken. Het agentschap heeft deze beslissing genomen, nadat de toezichthoudende ambtenaren meerdere malen hebben geconstateerd dat het bedrijf geen uitzendingen verzorgd op vier van de zes radiofrequenties, die aan deze onderneming zijn toegewezen. In het kader van efficiënt frequentiegebruik is deze situatie ongewenst voor eht Agentschap.

Op 26 mei 2003 heeft het agentschap een vergunning verleend aan Quality Radio B.V. voor het gebruik van zes radiofrequenties op de middengolf. In de vergunningsvoorschriften is vastgelegd dat de vergunninghouder de radiofrequenties binnen een bepaalde termijn in gebruik moest nemen. Dit is niet gebeurd.

Het agentschap ziet daarin aanleiding om bestuursrechtelijk op te treden en met onmiddellijke ingang het aan Quality Radio B.V. verleende gebruiksrecht op de frequenties 828, 1224, 1035 en 1557 kHz in te trekken (kavels C4, C5, C8 en C12). Wat er nu met de frequenties gaat gebeuren is nog niet bekend.