Home Landelijke radio Julia Samuël verlaat RTL FM

Julia Samuël verlaat RTL FM

Julia Samuël neemt vanavond afscheid van haar luisteraars van RTL FM. Dan presenteert ze voor de laatste keer Love Songs. Daarmee verlaat ze ook RTL Nederland waar ze lange tijd radio en televisie maakte. “Het was een heel moeilijke beslissing om bij RTL weg te gaan. Ik ben enorm gehecht aan mijn radioprogramma Love Songs. Drie jaar geleden heb ik het samen met Robert Jensen ontwikkeld. Het gaat diep, mensen vinden er troost in. Mijn hart gaat ernaar uit, maar door het verlies van de etherfrequentie is het niet meer zoals het was.”

“In mijn tijd bij RTL heb ik heel veel zwaarden van Damocles boven het hoofd gehad. Maar dit was zó intens verdrietig. De omroep is in hoger beroep, maar ondertussen is het programma alleen nog op de kabel en het internet te horen. Ik vond het een goed moment om een punt achter mijn carrière te zetten”, zegt de presentatrice in De Telegraaf.

Julia was bij Veronica en Yorin TV ondermeer omroepster en presentatrice van De Heilige Koe. Daarnaast heeft de 44 jarige presentatrice ook nog het bedrijf Tandartsencentrum Cosmetic Dental Institute gehad. Vanaf mei 2004 was ze op RTL FM te horen.

Eerder werd al bekend dat ook Menno Vroom RTL FM gaat verlaten. Hij gaat weer terug naar Radio 10 Gold. De twee presentatoren worden niet vervangen. Non-stop muziek zal het overnemen.