Het Agentschap Telecom heeft bij een actie om een illegale zender uit de ether te halen, ook een legale zender uit de lucht gehaald. Piratenzender ‘De Mosterdboer’ in Doesburg werd gisterenmiddag ontmanteld. De illegale zender bevond zich in het topje van de toren van de plaatselijke Martinikerk. Bij de actie waren vijftien tot twintig agenten betrokken, vertelt een omwonende tegen Omroep Gelderland.

Na de actie bleek ook de zender van de streekomroep RTV Favoriet en een router van het Rode Kruis niet meer te werken, meldt de lokale omroep. “Wij zijn op geen enkele wijze ge├»nformeerd nog voor, nog na deze actie, dit terwijl het toch bij het Agentschap bekend is dat wij daar een zender hebben staan waarvoor door hetzelfde Agentschap een vergunning is afgegeven”, zegt voorzitter Henk Rouwen van de omroep.

RTV favoriet is de streekomroep voor de gemeenten Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar. Volgens de omroep wordt onderzocht hoe het kan dat de zender in Doesburg uit de lucht is gehaald.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.