Home Landelijke radio Advies over hoogte salarissen bij PO pas volgend jaar

Advies over hoogte salarissen bij PO pas volgend jaar

Hans Dijkstal komt begin 2007 met het laatste advies over salarissen bij de publieke en semi-publieke sector. Dat zegt hij tegen Publiek Centraal. “We hebben nu even niet zo’n haast omdat er geen kabinet zit dat iets met die adviezen kan doen maar het streven is wel om daar in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar mee te komen.”

De commissie Dijkstal heeft eerder ook al adviezen gegeven over salarissen in de publieke sector. “Voor de duidelijkheid is het misschien wel goed om even te zeggen dat deze commissie er nog niet van overtuigd is dat zij erg nuttig werk aan het doen is. Want de eerdere adviezen over bijvoorbeeld de hoogte van salarissen van ministers, ambtenaren en directeuren van zbo’s (zelfstandige bestuursorganen) zouden eerst door de Tweede Kamer aangenomen moeten worden voordat een nieuw advies zin heeft. Het heeft geen pas om een norm te stellen voor de publieke sector zonder er één te stellen voor de eigen ministers.”

Volgens Dijkstal verhindert de Tweede Kamer op dit moment een goede normstelling van de salarissen. “De regering heeft tot nu toe wel alle adviezen betreffende dit onderwerp overgenomen maar de kamer heeft ze nog niet aangenomen en in wetgeving omgezet. En dan kun je je natuurlijk afvragen of het geven van een volgend advies wel zin heeft. Het stokt op dit moment vooral bij Wouter Bos en de PvdA. Die lijken hier geen haast mee te maken.”

Vorig artikelErik de Zwart voorzitter Stichting Nederlandse Top 40
Volgend artikelKinderen kunnen schilderworkshop van Ruud de Wild winnen