Home Landelijke radio Actie voor Glazen Huis in Maastricht op Hyves

Actie voor Glazen Huis in Maastricht op Hyves

Drie Maastrichtenaren zijn via Hyves een actie gestart om 3FM Serious Request dit jaar in Maastricht te krijgen. Erwin Heuts (31), Roel Rutten (30) en Bjorn Jacobs (33) hebben al ruim 11.000 vrienden op seriousreqmaastricht.hyves.nl. "Allemachtig! Niet te geloven! Dit hadden we absoluut niet verwacht!", zeggen ze in het Limburgs Dagblad.

23 december openden ze de hyves-pagina. Die moet 3FM bewegen het Glazen Huis eind dit jaar op de Markt in Maastricht te zetten. "Kan ook bijna niet anders, want op het Vrijthof is helemaal geen plaats. Daar staat in de kerstperiode namelijk Winterland (een kerstmarkt, red.). Maar die kunnen elkaar geweldig ondersteunen", zegt Erwin Heuts. "De Markt is ook het best bereikbaar en het Glazen Huis kan heel mooi om het stadhuis heen worden gebouwd."

Er werd dit jaar in Breda ruim 5,6 miljoen euro opgehaald voor het goede doel. "Natuurlijk is dat veel geld", vindt ook Roel Rutten. "Maar als het huis naar Maastricht komt, zal Breda een lachertje blijken. In deze stad komen er zo veel mensen op af. Je kunt hier het NK achteruit wandelen houden; zet er een tap bij en je hebt zo 2000 toeschouwers."

Het is al een tijdje bekend dat Maastricht het wel ziet zitten om het Glazen Huis naar de stad te halen. Burgemeester Gerd Leers heeft de drie Maastrichtenaren al uitgenodigd voor een gesprek. "Als de gemeente gaat lobbyen, is dat natuurlijk iets anders dan dat enkel Roel, Erwin en Bjorn dat doen", zegt Heuts. Als er niet meer wordt opgehaald in Maastricht dan in Breda "gaan wij op de markt auto's wassen en leggen we het restant bij, haha, beloofd!"

Gisteren werd al duidelijk dat Maastricht niet de enige gemeente is die het Glazen Huis wil hebben. In totaal zijn er veertien gemeenten die interesse hebben getoond, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Tilburg en Groningen. 

In welke stad het evenement uiteindelijk komt, wordt bepaald door 3FM-zendermanager Florent Luyckx. Hij heeft erover wel overleg met de zenderredactie van 3FM waarin alle omroepen zitten.

Serious Request begon in 2004 in Utrecht en heeft ook al in Den Haag en Breda gestaan.