Home Landelijke radio Abel grootste eendagsvlieg van het decennium volgens luisteraars 3FM

Abel grootste eendagsvlieg van het decennium volgens luisteraars 3FM


Het nummer ‘Onderweg’ van Abel is door de luisteraars van De Coen en Sander Show verkozen tot grootste eendagsvlieg van het afgelopen decennium. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben dat vanmiddag bekend gemaakt op 3FM. 

Afgelopen week konden luisteraars via internet stemmen op hun favoriet ‘one hit wonder’ van de afgelopen tien jaar. Op de keuzelijst stonden onder meer: Guillermo & Tropical Danny met Toppertje, Abel met Onderweg, Jordy van Loon met Verliefdheid, Jody Bernal met Que Si, Que No, Raffisch met Plaything, Kabouter Plop met De Kabouterdans, Twarres met Wer Bisto?, Slimme Schemer ft. Tido met Jelle, Raymtzer met Kut Marokkanen en Veldhuis & Kemper met Ik Wou Dat Ik Jou Was.

In totaal stemde ruim 11.000 mensen en gingen de meeste stemmen dus naar Abel. ‘Onderweg’ stond in 2000 zes weken lang op nummer één in de Top 40 en was de afgelopen negen jaar steevast te vinden in de Top 2000 van Radio 2. Maar verder heeft niemand ooit nog iets van Abel gehoord.

“Het decennium is omgevlogen, maar wat is het leuk om aan de hand van deze one-hit-wonders te zien hoe de tijden zijn veranderd”, aldus Sander Lantinga.