Home Landelijke radio Ab Trik weg bij Sky Radio, Alberdingk Thijm ad interim bestuurder

Ab Trik weg bij Sky Radio, Alberdingk Thijm ad interim bestuurder


Ab Trik is gestopt als directeur van de Sky Radio Group. Dat heeft moederbedrijf Telegraaf Media Groep bevestigd, na berichten hierover vanochtend in het AD. De reden van het vertrek is een verschil van inzicht over de te voeren toekomst van de radiostations. Philip J. Alberdingk Thijm gaat vanaf morgen aan de slag als ad interim bestuurder.

Herman van Campenhout, CEO van TMG: "TMG is veel dank verschuldigd aan Ab Trik vanwege de rol die hij heeft gespeeld bij de ontwikkeling van Sky Radio Group. Hij laat een radiobedrijf achter met meerdere ijzersterke merken. Een radiobedrijf dat ook een belangrijke bijdrage moet leveren aan de transformatie van TMG tot een leidend crossmediaal bedrijf."

Ab Trik: "Ik verlaat met trots maar toch ook met pijn in het hart een gezond bedrijf met succesvolle radiostations, een waanzinnig leuke groep collega’s en gedegen plannen voor de toekomst."

Ab Trik is meer dan twintig jaar werkzaam geweest bij de Sky Radio Group. Hij vervulde sinds 2005 de functie van CEO en is sinds mei vorig jaar ook voorzitter van de Vereniging van Commerciële Radio.

Alberdingk Thijm is al langere tijd werkzaam in top managementposities in de media-industrie. Bij FD Mediagroep is Alberdingk Thijm werkzaam geweest als CEO, onder meer verantwoordelijk voor ontwerp en implementatie van de multimediastrategie na de overname van BNR Nieuwsradio. Meer recent is hij CEO geweest van Foreign Media Group, dat voor de opsplitsing van het bedrijf actief was als film-distributeur en ook als uitgever van boeken, games en muziek.

Vorig artikelRadio 538 overweegt geen Koninginnedagfeest meer in Amsterdam te houden
Volgend artikelAVRO verhuist deels naar Amsterdam