Home Landelijke radio Aantal bezoekers website Radio 4 stijgt fors

Aantal bezoekers website Radio 4 stijgt fors

De website van Radio 4 heeft in 2008 76 procent meer bezoekers gehad dan in 2007.   De website trok het afgelopen jaar gemiddeld ruim 62.000 unieke bezoekers per maand, blijkt uit cijfers van Stichting Kijk- en Luisteronderzoek. De grote klapper was de speciale downloadactie in oktober in samenwerking met de AVRO, ter ere van het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. In oktober steeg het aantal unieke bezoekers met 224 procent naar 128.501.

"De cijfers bewijzen de toegevoegde waarde van de Radio 4-website voor de muziekprojecten van de klassieke zender", zegt Marwil Straat, ad-interim Radio 4 zendermanger. "De waardering voor het downloadproject tijdens het jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest geeft alle reden om in 2009 de Radio 4 luisteraar opnieuw te verrassen tijdens de viering van de 80ste verjaardag van Bernard Haitink."

In oktober en november vorig jaar konden luisteraars elke dag gratis een opname van het Koninklijk Concertgebouworkest downloaden. Meer dan 600.000 keer maakten bezoekers hier gebruik van.