Home Landelijke radio Rick van Velthuysen krijgt ochtendshow op Radio Veronica

Rick van Velthuysen krijgt ochtendshow op Radio Veronica

Rick van Velthuysen presenteert vanaf 2 februari de ochtendshow ‘MogguhRick’ op Radio Veronica. Dagelijks zal hij tussen 06:00 en 09:00 uur te horen zijn op de plek waar nu ‘Ook Goeiemorgen!’ te horen is.

Van Velthuysen zal het programma gaan maken met Erwin Peters als co-host en Koert Walraven, met wie hij jarenlang ‘MiddenInDeNachtRick’ maakte, als producer. Erik-Jan Rosendahl zal de vormgeving van het programma verzorgen. Daarnaast is Mario de Pizzaman te horen als verslaggever in het programma en zal Marlous Löffelman de vaste invaller van Erwin Peters worden.

"Het wordt in elk geval een programma met veel muziek. Verder zullen we niet zo focussen op heel bekend Nederland, maar meer op de reguliere zaken die mensen bezig houden. Het wordt een opgewekt ochtendprogramma met humor. Uitdagend, maar zonder te shockeren", zo zegt Van Velthuysen tegen de Telegraaf.

De dj wil met MogguhRick ook het land in gaan. "Dat doen we onder meer met een verslaggever die we op pad sturen. We gaan ook kijken of we ons op bepaalde locaties kunnen ‘etaleren’. Ik wil het programma niet per definitie altijd vanuit een Gooische studio maken, maar ook tussen de mensen."

Rick van Velthuysen maakte in september 2008 de overstap van Radio 538 naar Radio Veronica. Daar was hij de afgelopen maanden elke vrijdag, zaterdag en zondag te horen.

‘MogguhRick’ vervangt ‘Ook Goeiemorgen’ met Colin Banks. Hij krijgt waarschijnlijk een programma in het weekend.