Home Landelijke radio 93e Tour de France uitgebreid op de radio

93e Tour de France uitgebreid op de radio

De NOS op Radio 1 gaat ook dit jaar weer uitgebreid aandacht besteden aan de Ronde van Frankrijk die vandaag begint. De 93e editie van de belangrijkste wielerronde krijgt dagelijks de volle aandacht in Radio Tour de France op Radio 1 tussen 14:00 en 18:00 uur. Hierin staat het live verslag van de dagetappe centraal, gepresenteerd door Jurgen van de Berg en Tom van ’t Hek. Wedstrijdverslaggever is Jacques Chapel, aangevuld met motorreporter Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman in de auto. Edwin Cornelissen verzorgt de interviews met de renners.

’s Avonds tussen 22:00 en 23:00 uur presenteert Sjors Fröhlich de NOS Avondetappe. Vaste analyticus daarin is Henk Lubberdink. Naast een terugblik brengt het programma achtergronden en interviews en is er veel aandacht voor de Nederlandse prestaties.

Ook het NOS Radio 1 Journaal staat uitgebreid stil bij de Tour met een speciaal nieuwsblokje en reportages. Nederlandse vakantiegangers kunnen de Tour de France volgen via Radio Nederland Wereldomroep. De Wereldomroep neemt hiervoor van 1 tot en met 23 juli de dagelijkse uitzendingen van ‘NOS Radio Tour de France’ over tussen 14:00 en 17:00 uur. Ook als de etappe na 17.00 uur eindigt, is de finish bij de Wereldomroep te beluisteren.

Bovendien verzorgt de sportredactie van de Wereldomroep iedere dag een ‘Tour-journaal’ in het radioprogramma ‘Nieuwslijn’. Hierin geeft de redactie onder meer alle klassementen en een voorbeschouwing op de volgende etappe.

BNR Nieuwsradio doet ook live verslag van de Tour de France. In de uitzending kan ieder moment ingebroken worden met flitsen. Manon Colson, van het magazine Sportweek, zit iedere avond in het programma ‘BNR Laat’.