Home Landelijke radio 50PLUS overweegt kort geding tegen de NOS

50PLUS overweegt kort geding tegen de NOS


De politieke partij 50PLUS overweegt een kort geding aan te spannen tegen de NOS. De partij is tot nu toe nog geen plekje gegund in de debatten in de aanloop naar de provinciale statenverkiezingen op 2 maart. "Wij worden volstrekt ongelijk behandeld en enorm gediscrimineerd door de NOS, die een wettelijke taak heeft om een afspiegeling van de maatschappij over te brengen", aldus voorman Jan Nagel tegen het ANP.

Hij vraagt ook Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet te bemiddelen. "Wij kennen de voorzitter van de Tweede Kamer als een vrouw die boven alle partijen staat. Natuurlijk kan zij de besluitvorming binnen de NOS terecht niet beïnvloeden, maar wel vragen wij haar een standpunt in deze kwestie kenbaar te maken en zo mogelijk een bemiddelende rol te spelen."

Mocht dat niets opleveren, dan is een kort geding mogelijk de volgende stap, aldus Nagel. Volgens hem heeft de NOS 50PLUS overigens wel uitgenodigd om op 2 maart 's avonds te reageren op de verkiezingsuitslag. "Alleen zijn dan de stembussen al gesloten."