NPO 3FM neemt deel aan een zeven uur durend radioprogramma dat integraal op zeven andere Europese stations wordt uitgezonden. BBC Radio 1, organisator van het radiospektakel, noemt het ‘de grootste danceshow ooit’. Volgens de Britse broadcaster worden met de samenwerking ruim 18 miljoen luisteraars bereikt.

BBC Radio 1-presentator Annie Mac trapt het radioprogramma volgende week vrijdag (11 oktober) om 20:00 uur Nederlandse tijd af. Vervolgens is ieder uur een andere dj van een van de deelnemende Europese radiostations te horen. Gedurende dat uur is de beste dancemuziek van het betreffende land te horen. Zo zendt de BBC ‘exclusieve livemixen’ uit van dj’s als David Guetta en Fatboy Slim.

3FM afsluiter

3FM sluit de ‘dancemarathon’ tussen 2:00 en 3:00 uur af. Welke radio-dj de presentatie op zich neemt is nog niet bekend, meldt een woordvoerder van 3FM tegenover deze site.

Naast 3FM en de BBC zenden radiostations uit Duitsland, Zweden, België, Ierland en Frankrijk de speciale danceshow uit. “Ik kijk ernaar uit om onderdeel te mogen zijn van zo’n bijzondere samenwerking”, zegt Annie Mac tegen BBC Radio 1.

Nederland is een van de hofleveranciers van de dancemuziek, met dj’s als Armin van Buuren, Martin Garrix en Tiësto.

De programmering luidt als volgt:

20:00 uur: BBC Radio 1 (Engeland)
21:00 uur: SR P3 (Zweden)
22:00 uur: WD1Live and RBB Fritz (Duitsland)
23:00 uur: VRT Studio Brussel (België)
00:00 uur: RTÉ 2fm (Ierland)
01:00 uur: Radio France Mouv (Frankrijk)
02:00 uur: NPO 3FM (Nederland)

Foto: NPO 3FM