Home Landelijke radio 3FM viert 50e verjaardag met locatie-uitzending, concert, tentoonstelling en documentaire

3FM viert 50e verjaardag met locatie-uitzending, concert, tentoonstelling en documentaire

3FM staat vanaf eind september ruim een maand in het teken van de 50e verjaardag van de publieke popzender. Het jubileum wordt gevierd met onder meer live-uitzending vanaf het forteiland Pampus, een tentoonstelling in Beeld en Geluid, een boek, een documentaire en een feest in Paradiso.

3FM begon op 11 oktober 1965 met uitzenden onder de naam Hilversum 3 met een verticale programmering, waarbij elke omroep een eigen dag vulde. Om 1992 werd de horizontale programmering ingevoerd. Het radiostation is de start ook een aantal keer van naam veranderd: in 1985 werd het Radio 3, een kleine tien jaar later werd het Radio 3FM en sinds begin deze eeuw gaat de zender door het leven als 3FM.

"3FM doet niet aan leeftijd, maar dit bijzondere moment laten we niet zo maar voorbij gaan. In Nederland, maar ook voorbij de grenzen, bestaan weinig popstations met zo'n rijke en lange geschiedenis. Al 50 jaar groeien generaties luisteraars op met de popzender, en dj’s, bands en artiesten ontwikkelen zich op en met de radiozender", aldus zendermanager Wilbert Mutsaers.

De planning voor oktober ziet er als volgt uit:
Laatste week september: uitzendingen vanaf Pampus
Vanaf 2 oktober: tentoonstelling 'Your Serious Radio' in Beeld en Geluid
Maandag 19 oktober: Avond 'Welcome to the past, present and future' in Paradiso
Zaterdag 24 oktober: Documentaire over 50 jaar 3FM op NPO3