Home Landelijke radio 3FM viert 40e verjaardag Pinkpop met themanacht

3FM viert 40e verjaardag Pinkpop met themanacht

3FM viert komende donderdag de veerstige verjaardag van Pinkpop met een uitzending op 3FM. In ‘De Nacht van Pinkpop’ zendt het publieke popstation live-opnames uit, uit de archieven van het festival. De uitzendingen beginnen om 22:00 en duren tot 04:00 uur.

De eerste drie uur van de ‘De Nacht van Pinkpop’ worden gepresenteerd door Eric Corton vanuit DeSmet in Amsterdam. Daar treedt Mando Diao op, die dit jaar op Pinkpop staan. Tussen 1:00 en 4:00 uur presenteert Roosmarijn Reijmer vervolgens de ‘Pinkpop Requests’.

Op de website van 3FM kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete Pinkpop-fragment allertijden. Honderd bijzondere fragmenten zijn online te bekijken en te beluisteren. De uiteindelijke Top 10 wordt maandag 1 juni, de laatste dag van het festival, bekend gemaakt. De Top 10 is te horen op 3FM, te zien in een speciale uitzending op Nederland 2 en de Top 3 wordt zelfs op het Limburgse festival zelf uitgezonden op de grote videoschermen naast het hoofdpodium.

Het digitale radiokanaal 3FM Live wordt vanaf 21 mei 22:00 uur opgedoopt tot ‘3FM Pinkpop Live’. Vanaf dan zendt de zender tot en met 1 juni nonstop live materiaal van Pinkpop uit.

Op televisie is ook aandacht voor de veertigste verjaardag van Pinkpop. Op maandag 25 mei presenteren Dolf Jansen en 3FM-dj Michiel Veenstra van 21:25 tot 22:15 uur ’40 jaar Pinkpop’.

Op 30 mei, 31 mei en 1 juni vindt Pinkpop zelf plaats. 3FM zal gedurende drie dagen live verslag doen vanaf het festival. Tevens presenteren Eric Corton, Giel Beelen en Michiel Veenstra de televisieregistraties van Pinkpop.