Home Landelijke radio 3FM Serious Request vraagt in december aandacht voor Malaria

3FM Serious Request vraagt in december aandacht voor Malaria

3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van malaria. Eind dit jaar gaan drie dj's in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen aandacht vragen voor deze ziekte en probeert men zoveel mogelijk geld op te halen om slachtoffers van de ziekte te helpen en mensen er tegen te beschermen.

Malaria doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan 5 jaar. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3.3 miljard mensen in 109 verschillende landen. Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, zijn verantwoordelijk voor nog eens miljoen dodelijke slachtoffers.

"Omdat malaria te behandelen is, omdat malaria te voorkomen is, omdat dus veel teveel mensen jaarlijks slachtoffer van deze ziekte worden, is dit de stille ramp waarvoor 3FM met Serious Request actie voert en geld inzamelt samen met het Rode Kruis", aldus 3FM.

Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen Malaria. Sinds 2002 heeft de hulporganisatie 13,5 miljoen muskietennetten gedistribueerd die bescherming bieden aan ruim 17,5 miljoen mensen. In de afgelopen drie jaar heeft het Rode Kruis 289.000 levens kunnen redden van mensen die als gevolg van malaria ziek werden. Om het aantal dodelijke slachtoffers drastisch terug te dringen gaan in 2009 en 2010 honderdduizenden lokale Afrikaanse Rode Kruis vrijwilligers muskietennetten distribueren en voorlichting te geven.