Home Landelijke radio 3FM Serious Request: opbrengst al boven € 175.000,-

3FM Serious Request: opbrengst al boven € 175.000,-

Serious Request, de actie die 3FM samen met het Rode Kruis voor Darfur voert, heeft al meer dan € 175.000,- opgeleverd. Dit geld is bij elkaar gebracht door onder meer het (tegen betaling) aanvragen van muziek, de opbrengst van veilingen en giften van zowel bedrijven particulieren. Het bedrag zal nog velen malen hoger worden, aldus 3FM. Het echte eindbedrag zal waarschijnlijk pas in de tweede week van januari kunnen worden vastgesteld, doordat er ook na deze week nog veel machtigingskaarten moeten worden verwerkt.

Dagelijks zitten er tussen 7:00 en 23:00 uur vier mensen bij 3FM in de Peperbus, op het mediapark om de telefoontjes aan te nemen. Dit zijn vrijwilligers van het Rode Kruis die in ploegen werken. ’s Nachts wordt de telefoon aangenomen op de regie-afdeling van de actie op de Neude.

RadioFreak sprak vanavond met één van de vrijwillgers van het callcenter, namelijk Karim Khaoiri. Hij vertelt ons het één en ander over de telefoontjes die binnen komen. “Ik merk zelf dat vooral Robbie Williams veel wordt aangevraagd, maar ook U2 en de nieuwe single van Anouk. Op de machtigingskaarten zie ik ook vaak de Rolling Stones staan. Verder wordt er veel gevraagd om gouwe ouwen, die we helaas niet hebben. Het grootste bedrag dat ik via de telefoon voor een plaat binnen heb gekregen was 400 euro, maar op een machtigingskaart van een bedrijf zag ik ook al het bedrag van 1000 euro langskomen.” Hij krijgt soms ook indrukwekkend verhalen van mensen te horen aan de telefoon. “Ik had bijvoorbeeld een man aan de telefoon, wiens moeder dood was en hij vroeg een nummer aan dat zij heel goed vond.”

De platen die to nu toe het meeste hebben opgebracht zijn:
1. U2 – One (opbrengst tot nu € 1.257,-)
2. Ilse de Lange – All the answers (opbrengst tot nu € 1.137,50)
3. Mark & Clark Band – Worn down piano (opbrengst tot nu € 685,-)
4. John Lennon – Imagine (opbrengst tot nu € 675,-)
5. Band Aid – Do they know it’s Christmas (origineel) (opbrengst tot nu € 645,-)