Home Landelijke radio 3FM Serious Request dit jaar voor slachtoffers seksueel geweld in conflictgebieden

3FM Serious Request dit jaar voor slachtoffers seksueel geweld in conflictgebieden

Tijdens de elfde editie van Serious Request gaat 3FM geld ophalen voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Het goede doel is samen met het Rode Kruis gekozen; ieder jaar kiest 3FM voor een zogeheten "stille ramp".

"Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft grote gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven. Slachtoffers worden vaak uitgesloten van de gemeenschap. Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Uit humanitair oogpunt, maar ook omdat juist vrouwen tijdens en na conflicten de basis leggen voor wederopbouw. Zij zorgen voor de kinderen en de inkomsten van een gezin, zij zorgen voor de gemeenschap en de familie", zo laat 3FM weten als uitleg bij de keuze voor het doel.

Eric Corton, 3FM-dj en ambassadeur van het Rode Kruis voegt daaraan toe: "De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap. Daar willen wij de ogen niet voor sluiten. Integendeel. Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten."

Net als ieder jaar sluiten drie dj's zich in de week voor Kerst op in het Glazen Huis om een week lang radio en tv te maken. Luisteraars kunnen doneren via allerlei acties of door tegen betaling een plaat aan te vragen. Het Glazen Huis staat dit jaar in Haarlem.

Vorig artikelOok dj’s Radio 538 en Radio Decibel maken wk-hit
Volgend artikelNieuwe app voor Radio Veronica