NPO 3FM is van start gegaan met de zoektocht naar een nieuwe zendermanager. Sharid Alles vertrok eind vorig jaar bij de zender en in de tussentijd neemt Menno de Boer de honneurs waar. De NPO zegt op zoek te zijn naar ‘de drijvende kracht achter het veelzijdige audio-aanbod van de NPO’.

In de officiële vacaturetekst wordt gevraagd naar iemand die ‘strategische afwegingen maakt die leiden tot sterke lineaire programmeringen’, impactvolle evenementen en een aanbod buiten de radio om, zoals podcasts en video’s. “Als zendermanager ben je er verantwoordelijk voor dat het aanbod van de zender publieke waarde heeft en door het publiek als zodanig wordt herkend en gewaardeerd”, aldus de NPO.

Het gaat om de aanstelling voor de duur van vijf jaar, waarbij de nieuwe zendermanager eerst een jaarcontract krijgt.

Luistercijfers

De nieuwe zendermanager van 3FM komt voor de opgave te staan om de luistercijfers van de jongerenzender weer uit het slop te trekken. Al jaren schommelt het marktaandeel van 3FM rond de twee procent. Na het vertrek van prominente dj’s en een veranderde koers in 2015 en 2016, daalden de luistercijfers voor de jongerenzender hard.

Sharid Alles, die van de zomer van 2018 tot eind vorig jaar zendermanager van 3FM was, kon het tij van de sterk gedaalde luistercijfers niet of nauwelijks keren.