Home Landelijke radio 3FM: Nog geen officiële aanmeldingen voor 3FM Serious Request 2016

3FM: Nog geen officiële aanmeldingen voor 3FM Serious Request 2016

Meerdere steden hebben interesse om het Glazen Huis van NPO 3FM in 2016 naar hun stad te halen. Volgens 3FM heeft zich nog geen enkele stad officieel aangemeld voor de kandidaatstelling van 2016. Steden kunnen zich tot eind februari aanmelden om het Glazen Huis naar hun stad te halen, eind april wordt beslist waar het Glazen Huis van 2016 komt te staan.

Vorige week maakten Deventer en Apeldoorn bekend geïnteresseerd te zijn in het Glazen Huis 2016. Eerder bleek al dat Utrecht, Amersfoort en Spijkenisse interesse hebben om eind 2016 het Glazen Huis naar hun stad te halen. Hoewel deze steden dus zeggen geïnteresseerd te zijn, hebben zij zich nog niet officieel bij 3FM gemeld. 3FM gaat niet in op individuele verzoeken, maar de zender benadrukt dat zich tot nog toe geen enkele stad officieel heeft aangemeld voor het kandidaatschap van 2016.

In Apeldoorn overweegt het stadsbestuur nog of ze zich gaan aanmelden bij 3FM. De kans is namelijk aanwezig dat de stad in 2016 de start van de wielerronde Giro d’Italia mag hosten en twee grote evenementen is financieel te veel, zegt burgemeester John Berends tegen De Stentor. De afgelopen jaren betaalden gemeentes 175.000 euro voor de komst van het Glazen Huis. Berends hoopt daarom bedrijven te kunnen vinden die willen meebetalen.

GroenLinks en D66 in Deventer zijn enthousiast om het Glazen Huis naar hun stad te halen. “Deventer is met haar prachtige historische binnenstad en pleinen het perfecte decor voor Serious Request. Ook de vele, authentieke winkels en de oergezellige cafés en restaurants maken dat Deventer een serieuze kandidaat is voor Serious Request 2016”, aldus GroenLinks en D66 in De Stentor.

De strijd om het Glazen Huis voor dit jaar is overigens twee jaar geleden al gestreden. De actie strijkt in december neer in Heerlen. Voor 2017 heeft Amstelveen aangegeven interesse te hebben.

Vorig artikelDirecteur RTL: Ik zou graag een radiozender hebben
Volgend artikelDagelijks 90’s-uur vanaf volgende week op Sky Radio