Home Landelijke radio Directeur RTL: Ik zou graag een radiozender hebben

Directeur RTL: Ik zou graag een radiozender hebben

Bert Habets, de algemeen directeur van RTL Nederland, zou graag een radiozender toevoegen aan zijn bedrijf. "Ik vind het jammer dat we geen radio hebben", zei hij zondag in De Perstribune op Radio 1. "Het zou het hele mediumhuis bij ons nog wat completer maken. We kijken er dan ook met enige regelmatig naar."

Maar het is volgens Habets niet zo dat RTL zomaar even een radiozender kan uitzoeken. "Er moet dan eerst wat te koop aangeboden worden en dat is op dit moment niet het geval. Dus is de discussie bij ons niet zo relevant."

Vorig jaar waren er wat geruchten dat RTL interesse had in BNR Nieuwsradio. "Rondom de lancering van RTL Z heb ik daar wel eens wat over gelezen, maar we zijn echt voornemens RTL Z zelfstandig in de markt gaan zetten. Never say never, maar dat is zeker niet ons aanvangspunt met de lancering van deze nieuwe zender."

In het verleden had RTL onder meer Yorin FM en RTL FM. Het laatste avontuur van RTL op radiogebied was Radio 538, dat van 2007 tot 2012 in handen was van RTL. Toen Talpa en RTL uit elkaar ging is 538 meegegaan met John de Mol. "Radio 538 houden was misschien een optie geweest, maar het besluit hierover is op aandeelhoudersniveau genomen", zegt Habets daarover.

Momenteel heeft RTL alleen het digitale radiostation RTL Lounge.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.