Home Landelijke radio Kort Radionieuws maandag 19 augustus

Kort Radionieuws maandag 19 augustus

Radio 1 op reis in de bergen
Het Radio 1 Journaal gaat tot en met vrijdag 24 augustus in de ochtend op stap in ‘de bergen’. De Verenigde Naties hebben dit jaar uitgeroepen tot Internationaal jaar van de bergen. De VN wil zo aandacht vragen voor de problemen die zich wereldwijd in de bergen voordoen.

Radio 1 Journaal-verslaggever Rienk Kamer wandelt van 19 t/m 24 augustus door de Zwitserse bergen en bekijkt de gevolgen voor de Zwitserse Alpen van onder andere de wereldwijde klimaatsverandering, de groei van het toerisme en van het verkeer.

Radio 192 vanaf de Noordzee
Radio 192 presenteert tussen zondag 25 en zaterdag 31 augustus de zeezenderweek. De finale vindt plaats op zaterdag 31 augustus dan komen tussen 07.00 en 18.00 uur alle programma’s live vanaf de Noordzee. Vanaf de plaats waar tussen 1960 en 31 augustus 1974 Radio Veronica lag, gaat nu het Scheveningse schip Minerva voor anker.

Vrijwel alle presentatoren van de voormalige zendschepen worden uitgenodigd om op deze historische dag de programma’s te presenteren. De maand augustus is onlosmakelijk verbonden met de radio. Dit omdat eind augustus 1974 de zeezenders, die tot die tijd uitzendingen vanaf de Noordzee verzorgden, werden verboden. Daarom besteedt Radio 192 veel aandacht aan de programma’s van Radio Caroline, Radio Noordzee, Radio Mi Amigo, Radio London en natuurlijk Radio Veronica. De dagen voorafgaand aan de uitzendingen vanaf de Noordzee zullen vele oude programma’s en spraakmakende fragmenten van deze stations te horen zijn.

Bløf leidt fans om de tuin
De popgroep Bløf heeft zondagavond toch in Zeeland opgetreden voor winnaars van een prijsvraag. Het concert werd echter na vijf kwartier afgebroken na een melding dat er een zwaar noodweer op komst was. Vrijdag werd gemeld dat het concert was afgelast omdat de locatie was uitgelekt.

Het optreden vond echter toch plaats. In plaats van een plekje op het strand werd gekozen voor een afgesloten terrein bij Hotel De Zeeuwse Stromen in Renesse. Volgens een woordvoerster van Sky Radio verloopt het ontruimen van het terrein zonder problemen.