Home Landelijke radio 3FM neemt nieuwe studio in gebruik

3FM neemt nieuwe studio in gebruik


3FM neemt woensdag om 06:00 uur een nieuwe studio in gebruik. De huidige studio zit op de derde etage van de Peperbus op het Hilversumse Media Park. Die studio is sinds 19 januari 2004 in gebruik. De nieuwe studio zit op de eerste etage. Michiel Veenstra is de eerste die programma maakt vanuit de nieuwe plek.

"Ook omdat we het afgelopen jaar flinke stappen hebben gezet op het gebied van zogenaamde 'social radio', wilden we graag de nieuwe studio toesnijden op toepassingen met beeld en social media. Dat viel mooi samen", zo zegt zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM tegen RadioFreak.nl. "In de nieuwe opzet hebben we gekozen voor twee nieuwe dj-ruimtes rond een eindregie. Het is niet voor het eerst dat 3FM twee dj-studio's heeft: van 1987 tot 1999 was dat ook het geval. Toen heetten de studio's ook DJ1 en DJ2. 3FM vernieuwt nu dus met een knipoog naar het verleden."

"Er is goed geluisterd naar de wensen van de dj's en omroepen, zodat de de faciliteiten goed aansluiten bij het gebruik. Er is veel gebruik gemaakt van spullen die we al hadden. De tweede dj-ruimte zal veelal gebruikt worden om programma's voor te bereiden en om nieuwe talenten op te leiden voor de 3FM DJ School. In de eindregie zijn de faciliteiten voor de technicus van Technicolor die nieuws, ANWB en STER schuift. Bovendien wordt daar het hele uitzendproces gecontroleerd."

De nieuwe studio is uitgerust met nieuwe webcams die ook voor tv-uitzendingen gebruikt kunnen worden. "In 2003 begon 3FM als eerste radiostation van Nederland met meerdere webcams in de studio", zo zegt Mutsaers. "De huidige installatie is destijds met veel knutselwerk neergezet. De nieuwe webcam-installatie een integraal onderdeel is van de radio-installatie. Er zijn in totaal negen camera's. Bovendien zijn de faciliteiten voor het mixen en opnamen van bandjes geheel vernieuwd. De bandjes kunnen spelen in een speciale Live Studio naast een van de dj-studio's."

De studio is in nauwe samenwerking met 3FM gerealiseerd door de bedrijven Technicolor, D&MS en M&I Broadcast Services. Vandaag wordt de studio dus in gebruik genomen. "We beginnen komende dagen alvast maar voor ons gevoel gaat de nieuwe studio pas echt 'open' op maandag 3 januari."

De oude studio blijft nog wel in gebruik voor back-up voor alle publieke radiozenders. Foto's en meer details zijn te vinden op RadioForum.nl

Vorig artikeliPad-applicatie voor Radio 538 en Radio 10 Gold
Volgend artikeliTunes Top 100 van 2010 morgen op Q-music