Home Landelijke radio 3FM lanceert Partijwijzer en komt met Serious Politics

3FM lanceert Partijwijzer en komt met Serious Politics


3FM heeft een eigen stemwijzer voor jongeren gelanceerd. de 3FM Partijwijzer vergelijkt de partijen op onderwerpen die jongeren belangrijk vinden, zoals onderwijs, drug- en alcoholbeleid, studiefinanciering en privacy.

Via internet kiest de luisteraar quotes uit partijprogramma’s, waardoor een persoonlijk partijprogramma ontstaat. De partijwijzer geeft aanvullend een stemadvies, zodat duidelijk wordt wat de meest geschikte partij voor de luisteraar is. De 3FM Partijwijzer is samengesteld in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek, dat ook verantwoordelijk is voor de Stemwijzer. 

De partijwijzer is onderdeel van 3FM Serious Politics. Vanaf 31 mei besteden alle 3FM-programma’s onder die noemer aandacht aan de landelijkverkiezingen. NOS Headlines verzorgt dagelijks het verkiezingsnieuws in 3FM Serious Politics Headlines.

Bij Giel en de Coen en Sander Show komen lijsttrekkers van verschillende partijen langs. Ze worden door de dj’s ondervraagd over hun standpunten en luisteraars krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

Op verkiezingsavond woensdag 9 juni presenteren Michiel Veenstra en Eric Corton van 19.00 tot 1.00 uur vanuit de Melkweg in Amsterdam een live verkiezingsuitzending op 3FM. De verkiezingsuitslag wordt in dit programma op de voet gevolgd.