Home Landelijke radio 3FM blijft festival Lowlands uitzenden

3FM blijft festival Lowlands uitzenden

Radio 3FM zal ook de komende drie jaar het festival Lowlands uitzenden. Evenementenorganisator Mojo en 3FM zien hier gisterenmiddag een meerjarige overeenkomst voor aangegaan. Ook VPRO TV en 3voor12 zullen Lowlands uitzenden op de televisie en via internet. Eric van Eerdenburg (Festivaldirecteur Lowlands), Florent Luyckx (Zendercoördinator 3FM) en Hans Gielen (VPRO) sloten gisteren de overeenkomst.

Het driedaagse campingfestival groeide in de voorbije jaren uit tot een van de grootste popfestivals van Nederland met een capaciteit van 60.000 bezoekers. Dit jaar is de twaalfde keer. Naast alternatieve pop en dance biedt Lowlands ook theater, comedy, film en visuele kunst. Lowlands vindt dit jaar plaats op 20, 21 en 22 augustus en de eerste bevestigde namen zijn Faithless, Chemical Brothers, Danko Jones, Groove Armada, Within Temptation en The Darkness.

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is verheugd over de overeenkomst met 3FM en de VPRO: “Zowel 3FM als de VPRO besteden veel aandacht aan live muziek en zijn voor ons vanzelfsprekende partners. Gezamenlijk zorgen ze voor het best mogelijke cross mediaverslag van het festival via TV, radio en internet. Wij denken dat de coverage zoals zij die verzorgen tot een van de beste van de wereld behoort.”

3FM en VPRO zijn al vanaf het begin van Lowlands bij het festival betrokken. In 2003 was Lowlands de start voor het nieuwe geluid van 3FM Serious Radio. Zendercoördinator Florent Luyckx is blij dat de nauwe band met het festival in vaste vorm is gegoten: “Lowlands is net als 3FM veelzijdig in muziekkeuze. Je hoort en ziet er de nieuwste alternatieve rock en dance acts, maar het belangrijkste is wel dat Lowlands net als 3FM altijd iets onverwachts en spannends biedt.”