Home NPO 3FM 3FM Serious Request 3FM begonnen met vernieuwde Serious Request

3FM begonnen met vernieuwde Serious Request

3FM Serious Request: lifeline

NPO 3FM is zojuist begonnen met ‘3FM Serious Request: lifeline’, waarmee geld op wordt gehaald voor het Rode Kruis. Het is de opvolger van het Glazen Huis. Er laten zich geen dj’s meer opsluiten, maar zes dj’s lopen te voet door het land van actie naar actie. Elk team begint vanaf een ander punt in Nederland, om op Kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht. Dat doen ze deze eerste editie van het nieuwe concept om geld op te halen voor drie doelen: reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

“Wij komen ditmaal vooral naar de luisteraar toe”, zegt NPO Audio-directeur Jurre Bosman, die in 2004 bij de eerste Serious Request nog regisseur was, in het AD. “Dat is wat we als publieke omroep ook moeten doen: direct in contact staan met het publiek. Geen dj’s meer op het podium of achter glas.”

Héél belangrijk

Bosman geeft aan dat Serious Request heel belangrijk is voor 3FM. “Héél belangrijk natuurlijk! De Lifeline staat ook voor het nieuwe 3FM dat wil ontdekken en vernieuwen. Waar dj’s als Jorien Renkema, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen willen laten zien wat ze kunnen. Met meer alternatieve muziek die geen andere zender draait.”

Sander Hoogendoorn en Eva Koreman zijn zojuist begonnen vanaf Vlieland. Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken vanuit Weert en het startpunt van Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen is Hengelo. TivoliVredenburg is de thuishaven van de actie. Tijdens 3FM Serious Request: Lifeline kunnen luisteraars hier de hele week terecht voor optredens, workshops en lezingen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Rode Kruis voor 3FM Serious Request: Lifeline.

De 3FM-dj’s worden na hun wandeltocht op Kerstavond 24 december onthaald in TivoliVredenburg. Tijdens de eindshow wordt het eindbedrag bekend gemaakt en treden onder andere De Staat, HAEVN en Rondé op. De uitzendingen zijn ook op tv te volgen via NPO 3 Extra.