Home Landelijke radio 3FM Awards vanavond live op 3FM, Nederland 3, 101 TV en internet

3FM Awards vanavond live op 3FM, Nederland 3, 101 TV en internet


3FM reikt vanavond voor de zesde keer de 3FM Awards uit. Net als vorig jaar gebeurt dat tijdens een grote liveshow in de Gashouder Amsterdam. Het thema is dit jaar ‘real music, real heroes’.

De uitreiking van de publieksprijzen voor de Nederlandse popmuziek zijn live te volgen via radio en tv. Michiel Veenstra start om 19:00 uur met de uitzendingen vanuit de Gashouder, waarna om 20:30 uur de liveshow begint. Om 22:30 uur neemt Rob Stenders het over met de afterparty die tot 1:00 uur duurt.

Op tv is de uitreiking live te zien op Nederland 3 en 101 TV en er is een live videostream beschikbaar op internet. Via de speciale website zijn de hele dag de laatste voorbereidingen te volgen en ook achteraf zullen er filmpjes online worden gezet.

Tijdens de uitreiking treden veel Nederlandse artiesten op: Alain Clark, The Opposites, Kane, Moke, Miss Montreal, Guus Meeuwis, Di-Rect en Kraak & Smaak. Tevens staat er een optreden van Waylon op het programma, maar of dat doorgaat is nog de vraag. De zanger zit namelijk vast in Groot-Brittannië.

De eerste twee 3FM Awards zijn overigens al uitgereikt. Caro Emerald won zowel de Schaal van Rigter, als de 3FM Serious Talent Award. Voor de andere categorieën zijn enkel de nominaties bekend en daar kon de afgelopen weken op worden gestemd.